Artikelen

 

 

Uit de praktijk voor klassieke homeopathie van Femke van Hof

 

"Homeopathie en vrouwenkwaaltjes"

 

Als u een man bent, hoeft u dit stukje niet te lezen, tenzij uw vrouw een week per maand niet te genieten is en u zich afvraagt of daar niet wat aan te doen is!

 

Van nature hoeft een menstruatieperiode totaal geen probleem te zijn. De menstruatie kan echt zonder pijn of sjagerijn verlopen. Helaas zij er legio vrouwen en meisjes voor wie deze maandelijkse periode een ware crime is. Zware pijnen, veel te  veel of te langdurig bloedverlies, hoofdpijn, misselijkheid,overgeven en de emotionele labiliteit die tot huilbuien, woede aanvallen of depressieve gevoelens leidt, maakt de maandelijkse cyclus voor veel vrouwen en hun omgeving een periode van afzien.

In de praktijk kom ik vaak vrouwen tegen bij wie de menses al van het begin af aan zo verloopt als ik zojuist beschreef, en dan heb ik het over vrouwen van 35 jaar of ouder, dat betekent dan dus dat ze al zo'n 20 jaar of langer iedere maand een week lang pijn lijden!

En het rare is dat dat min of meer normaal gevonden wordt, het is, net als ernstige hoofdpijn, waar ik ook al een keer over schreef, een soort van maatschappelijk geaccepteerd lijden. Deze vrouwen gebruiken vaak al vele jaren zware pijnstillers en zijn desondanks een aantal dagen "uit de running". "Het hoort er schijnbaar bij" denkt men. Nu, lijdende vrouw: HET KAN ANDERS!

De meeste menstruatieproblemen die ik in de praktijk behandel gaan binnen een aantal cycli probleemloos. Vrouwen komen binnen voor een vervolgconsult en zeggen: ik was gewoon opeens ongesteld! Ik merkte het niet eens! En zo hoort het ook, zeg ik dan. Zonder pijnstillers, zonder klachten, alleen met homeopathie.

Helaas zijn er ook situaties waarbij het langer duurt, of waarbij het probleem wel verbetert, maar niet helemaal overgaat, maar bij het merendeel gaat het echt binnen zeer korte tijd heel erg goed.

Gerelateerd aan de menstruatieproblemen zijn de overgangsproblemen. Ook die reageren goed op een homeopatische behandeling, het verloopt er vaak sneller door en zeker met minder bijkomende klachten zoals hitte, slecht slapen etc.

 

Andere problemen die kunnen ontstaan door een hormonale disbalans zijn bijvoorbeeld depressie, verdriet, boosheid, geen zin of juist teveel zin in sex en fysiek:acne, eczeem, onvruchtbaarheid, vermoeidheid, vocht vasthouden, hoofdpijn etc. Het hormonale systeem is een zeer ingenieus geheel, en alleen al de geslachtshormonen kunnen tot veel ongemak leiden als ze niet goed werken, en in dit stukje heb ik het ook alleen nog maar over de geslachtshormonen. Ze hebben een grote invloed op hoe we ons voelen, denk maar eens aan die tijden waarin ze zich extra duidelijk tonen, de puberteit, de overgang, de maandelijkse cyclus, als we verliefd zijn....Deze hormonen verdienen mijn inziens dus extra onze aandacht, te vaak wordt het disfunctioneren hiervan geaccepteerd en "verholpen" met pijnstillers, terwijl daarmee de klachten niet genezen en het ongezonde emotionele patroon blijft bestaan.

En dat terwijl het meestal met een paar homeopatische behandelingen is opgelost!!

Wil je hier meer van weten, bel me dan gerust voor informatie. Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken. Mijn telefoonnummer is: 0575-441232 / 0633093769