Artikelen

 

Homeopathie en seksuele stoornissen.

 

Als je het hebt over seksuele stoornissen, kun je aan een heleboel denken. Zo zijn er de "SOA"; de Seksueel Overdraagbare Aandoeningen,of je kunt denken aan erectieproblemen, aan seksverslaving of juist frigiditeit,  aan (seksuele)  problemen ten gevolge van (seksueel- of ander-)misbruik,aan seksuele problemen tussen partners of aan aan seks gerelateerde problemen bij alleen- gaanden. Ook maakt je leeftijd een verschil in de mogelijke problemen rond seksualiteit.

Bij problemen op het seksuele vlak gaat men meestal eerst naar de huisarts, zeker wanneer er sprake is van een SOA. Ook een relatietherapeut of een seksuoloog zijn voor de hand liggende aanspreekpunten.

In dit artikel wil ik graag vertellen over de mogelijkheden van een klassiek homeopatische behandeling van de verschillende seksuele stoornissen.

 

SOA

Bijna alle seksueel overdraagbare aandoeningen kenmerken zich door een of meerdere van de volgende symptomen: verhoogde uitscheiding die vaak jeukt of branderig voelt, roodheid, pijn ( bij plassen en/of geslachtsgemeenschap), soms zweren of wratten op of rond de genitaliŽn. Verwarrend is dat niet alle "geslachtsziektes" zich alleen op de geslachtsdelen laten zien, zo geeft bv. syfillis ( in de volksmond een "sjanker") een zweer op de plek van besmetting, dit kan dus , afhankelijk van de seksuele activiteit, ook de mond of het rectum zijn. En gonnoroe ( in de volksmond een "druiper") geeft vaak symptomen die makkelijk met een blaasontsteking verward kunnen worden.

Het is verschrikkelijk belangrijk dat soa's grondig behandelt en nabehandeld worden, want hoewel sommigen in eerste instantie niet zo erg lijken, kunnen ze stuk voor stuk desastreuze gevolgen hebben als ze verwaarloost worden.(Denk aan blijvende onvruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen,  besmetting van je baby tijdens de geboorte, geboorteafwijkingen, oplopende malaise tot aan krankzinnigheid en zelfs de dood aan toe.)Als er het vermoeden van een soa is kun je dus niet snel genoeg testen en behandelen. Zo'n behandeling bestaat meestal uit antibiotica of penicilline die de verantwoordelijke bacteriŽn  moet doden, in geval van een virale infectie, zoals bv. genitale wratten of herpes kan antibiotica niet veel en worden de wratten bv. op mechanische wijze verwijdert ( wegbranden of bevriezen oid). Helaas wordt hierbij alleen de uiting van de ziekte verwijdert maar blijft het virus gewoon in je lichaam bestaan.

Een homeopatische behandeling is zeer aan te raden naast een antibiotica kuur, omdat er bij dit soort ziekten altijd een enorme aanslag op het immuunsysteem wordt gepleegd. Geslachtsziektes zijn, zoals gezegd, sluipende killers die diep in je systeem ingrijpen en zelfs na een reguliere behandeling nog regelmatig restverschijnselen kunnen geven. Denk dan aan zeurende pijn die niet over gaat, verhoogde gevoeligheid voor infecties, huid- of slijmvliesproblemen etc.

Met een homeopatische behandeling versterk je het immuunsysteem waardoor restverschijnselen en sluimerende virussen door het lichaam zelf verwijdert kunnen worden. Ook de acute uitingen zoals de zweren en de afscheiding zijn homeopatisch te behandelen, er wordt dan tegelijker tijd aan de symptomen en het afweersysteem gewerkt.

Voor alle ziektes, maar zeker ook voor deze categorie geldt: voorkomen is beter dan genezen, en voorkomen is niet moeilijk!! De meeste geslachtsziektes openbaren zich binnen drie maanden ( meestal al binnen een week) na besmetting, mocht je snel wisselen van partner, hou dan iig die drie maanden aan waarin je altijd een ( vrouwen-) condoom gebruikt, en laat je dan het liefst ook nog testen, dan weet je zeker hoe het er voor staat.

Erectieproblemen en frigiditeit

Bij bovenstaande problemen moet eerst worden uitgesloten of er een ziekte aan ten grondslag ligt, of dat er medicijnen of hormoonpreparaten gebruikt worden die dit als bijwerking kunnen hebben.

Als dit het geval is zullen de problemen ws oplossen als de oorzakelijke ziekte geneest of als de medicatie verandert.

Als dit echter niet het geval is, ligt er vaak een emotionele oorzaak onder.

Erectieproblemen en frigiditeit kunnen enorme problemen in een relatie teweeg brengen, en, zeker bij mannen, ook sterk hun gevoel van eigenwaarde ondermijnen. Binnen de relatie worden dan vaak allerlei ontstane problemen als gevolg van de seksuele problemen gezien en de focus komt volledig op de niet capabele man of vrouw te liggen. Terwijl het meestal zo is dat deze seksuele stoornis  juist al een gevůlg is van andere , meestal emotionele of geestelijke problemen die bij de persoon in kwestie zelf of in de relatie hun oorsprong hebben.

Het is dus belangrijk te onderzoeken waar de oorzaak van het probleem ligt en daar een oplossing voor te vinden. Als het goed is, is dat ook waar een seksuoloog of relatietherapeut naar zoekt. Maar wat een homeopaat daar nog extra bij te bieden heeft, zijn de homeopatische medicijnen die je fysiek helpen om je hormonen weer in balans te krijgen, maar ook ondersteunen de homeopatische middelen in zeer sterke mate het emotionele en/of geestelijke herstel!

Vaak blijken er nl al heel oude patronen en /of pijnen onder te liggen die veel bewustwording en oefening vragen om opgelost te worden. De homeopatische middelen in combinatie met de gesprekken helpen bij dit bewustwordingsproces en helpen om oude patronen te doorbreken.

Als de oorzaak in de relatie ligt kunnen beide partners begeleid  worden om hun eigen aandeel in het probleem aan te pakken.

Andere aan seksualiteit gerelateerde problemen

Daarom kun je ook bij een homeopaat aankloppen voor alle in de aanhef genoemde problemen. Omdat seksualiteit nu eenmaal heel dicht bij ons gevoelsleven ligt en die twee enorm sterk op elkaar in werken en omdat het koppel gevoel/seksualiteit een sterke invloed heeft op ons lichamelijke beleven kan je juist bij een klassiek homeopaat met al dit soort problemen heel goed terecht, want als homeopaat werk ik per definitie altijd samen op het geheel van geest, gevoel en lichaam.

Vragen?

Wilt u over dit toch wel delicate onderwerp praten, alleen of samen met uw partner, schroom dan niet om vrijblijvend contact op te nemen, al uw vragen worden met het grootste respect en privacy behandelt.

Praktijk voor klassieke homeopathie "Aude Sapere",

Femke van Hof, praktijk in Steenderen en Vorden. Tel: (0575) 441232 / 0633093769