Artikelen

"Goede Voornemens"

 

Allereerst wens ik alle lezers een heel gezond en gelukkig nieuwjaar!

 

De vuurwerkresten op straat verdwijnen langzaam, de oliebollen zijn op, de magen overvol en de goede voornemens zijn gemaakt!

Kortom, het normale leven hervat z'n weg. Want, zeg 'ns eerlijk, hoeveel jaar heeft u zich al voorgenomen om dit jaar echt uw streefgewicht te bereiken, te stoppen met nagelbijten, iets te gaan doen aan uw faalangst of gebrek aan doorzettingsvermogen? En hoe vaak had u al voordat januari voorbij was een geldige reden om het toch nog maar even uit te stellen?

Ehm, tja....Goede voornemens blijven vaak bij voornemens!

Echt raar is dat niet wanneer je bedenkt dat goede voornemens meestal over dingen gaan die voor ons gevoel moeilijk te volbrengen zijn, meestal gaat het over iets, een gewoonte of een middel, dat wij "nodig" hebben. "Nodig" om ons "goed" te voelen. Wanneer wij chocola eten, meer dan goed voor ons is, of wanneer we roken, of overmatig veel werken, wanneer we het niet kunnen nalaten altijd maar alles drie keer te controleren, dan hebben we te maken met gedrag dat ons ergens voor of juist tegen beschermt. Het geeft ons een "goed" gevoel, zodat we het "niet goede gevoel" dat we op deze manier maskeren, niet hoeven te voelen.

Als je die "slechte" gewoonte op wilt geven word je dus onherroepelijk geconfronteerd met het gevoel dat je met die gewoonte altijd probeerde te ontwijken! Bijvoorbeeld; je stopt met chocola eten en voelt, op de momenten dat je er eigenlijk naar zou grijpen, opeens een enorme verveling, een zinloosheid, en je weet niet hoe snel je weer naar de kast moet om je "honger te stillen". Maar welke "honger" moet er eigenlijk echt gestild worden? Of je stopt met roken en voelt je steeds z kwaad,of z onrustig, dat het niet te doen is om die sigaret los te laten. Zodra je inhaleert ebt de onrust weg, je raakt weer lichtelijk verdoofd en dat voelt comfortabel. Alles wat "moet" en waar "te" voor staat, helpt ons op n of andere manier om te gaan met gevoelens van onlust die we moeilijk te hanteren vinden zonder dat hulpmiddel.

Daarom is het vaak zo moeilijk om je goede voornemens ook echt waar te maken, met je goede voornemen vraag je onbewust iets van jezelf dat je wel wilt, maar heel moeilijk of eng vindt.

Homeopathie kan je helpen om je goede voornemen ook echt waar te maken!

Hoe? Omdat op meerdere nivo's tegelijk  de homeopatische behandeling je sterkt om door te zetten. Homeopatische medicijnen sterken je lichaam zodat je de bewuste stof minder zult missen, bijv. suiker of alcohol. Maar tegelijkertijd, en dat is de grootste verdienste, helpen zowel de medicijnen als de begeleidende gesprekken om de moed te verkrijgen datgene wat je liever "weg-eet/werkt/sport/piekert/etc" onder ogen te gaan zien en daarmee aan de slag te gaan! Door deze aanpak kom je bij de oorzaak van het probleem, en kun je "het onkruid met wortel en al uitroeien" .Als je je ongezonde gewoontes of je angsten bij de wortel geneest, verdwijnen vanzelf alle uitingsvormen daarvan. Homeopathie kan daarbij zeer efficint helpen omdat het zowel op lichamelijk gebied als op emotioneel/ geestelijk gebied inwerkt. Het helpt je bewust te worden hoe en waarom je je zelf zo behandelt zoals je doet en daardoor verkrijg je de keuze en de kracht om bepaalde zaken die je eerder altijd onbewust deed, maar waar je zelf last van had, te veranderen.

Dus, wens je jezelf dit jaar echt het beste, en wil je nu echt graag je voornemens laten uitkomen, gun jezelf dan een doelmatige en liefdevolle methode om je doel te bereiken.

Als je twijfelt of jouw voornemen ook homeopatisch ondersteunt kan worden, bel dan vrijblijvend voor informatie en/ of kennismaking.

Veel succes in het nieuwe jaar!

Femke van Hof, praktijk voor klassieke homeopathie "Aude Sapere". Tel: 0575- 441232 / 0633093769