Chronische aandoeningen
Chronische klachten hebben heel vaak een erfelijke tendens in zich, en dat betekent dat het vaak diep gewortelt zit. Dat maakt veel chronische ziektes lastig te genezen. Dat geldt voor de reguliere geneeskunde en ook voor de homeopathie. Toch is het heel vaak zo, dat de homeopatische behandeling nog succes oplevert waar de reguliere arts zegt ´leer er maar mee leven´.
Dat heeft er mee te maken dat de homeopaath verder kijkt dan de symptomen van de aandoening. Een homeopaath heeft kennis van de oorzaak van aandoeningen en neemt bovendien de tijd om met u uit te zoeken wat bij u persoonlijk heeft meegespeeld bij het ontstaan van de ziekte. Deze fysieke én niet-fysieke gronden van uw aandoening dienen nl. genezen te worden wanneer u van een chronische ziekte af wilt komen of er op z´n minst verbetering in wilt verkrijgen.
Om een voorbeeld te geven: reuma ontstaat vaak wanneer er ´reuma in de familie zit´. Maar het ene kind ontwikkelt reuma op z'n 30e terwijl het andere het mischien nooit of pas veel later ontwikkelt. Naast de erfelijke omstandigheden spelen er ook biografische omstandigheden mee: voeding, klimaat, sociale omstandigheden, verdriet en tegenslag, persoonlijke houding in het leven , etc. etc.