Acute ziektes
Vandaar dat het erg belangrijk is om acute ziektes en vooral de virale ziektes ( kinderziektes!!) goed uit te zieken, en op een gezonde manier te genezen!

Kinderziektes

Wanneer je aan een kinderziekte denkt, denk je meteen aan vaccineren. Wel of niet? Wat zijn de voor- en nadelen ervan? Voor uitgebreide informatie hierover verwijs ik u graag naar de website van de Nederlandse Vereniging van Kritisch Prikken (NVKP).
Op deze plek wil ik daarover al wel zeggen dat nadelige effecten ontstaan door vaccinatie zeer goed homeopatisch te behandelen zijn.
Kinderziektes zijn belangrijk voor een kind: het zijn fases waarin het immuunsysteem veel belangrijke informatie verkrijgt en verwerkt over ´de wereld´.
Het kind is nog jong en in de groei en zoals het op geestelijk en emotioneel vlak nog veel moet leren en integreren, zo moet het dat ook op fysiek vlak.
Lichamelijk groeien is niet alleen lichamelijk groter worden; het is ook lichamelijk je plek in de wereld leren kennen. Je verhouding met je omgeving; zoals een kind leert wie wie is in zijn/haar omgeving, zo moet z'n lichaam ook leren welke micro-organismen er allemaal bestaan, en welke daarvan schadelijk zijn en welke niet.