Acute ziektes
Voor acute ziektes en aandoeningen zoals een flinke verkoudheid, een grote bult,wat lichte huiduitslag door bijv. een plant of insectenbeet, zijn talloze homeopatische middelen op de markt, zowel voor inwendig als voor uitwendig gebruik.
Dit zijn de zgn. ´klinisch homeopatische´ middelen. D.w.z. dat ze licht gedoseert zijn en dat er meerdere middelen bij elkaar in één pil of druppel gedaan zijn (complex middelen). Deze middelen zijn vaak heel afdoende in kortdurende, acute situaties. Maar voor lang niet alle acute situaties is iets op de markt, en zeker wanneer de ziekte wat zwaarder wordt, denk bijv. aan kinkhoest, longontsteking, zware allergische reacties etc., kun je met drogisterij homeopathie op een gegeven moment vaak niet diep genoeg werken. Wil je dan toch graag op een natuurlijke manier beter worden, dan kun je je tot de klassiek homeopaath wenden.
Acute klachten zijn immers, net als alle andere soorten klachten, een uiting van je lichaam en geest om zich te ontdoen van een schadelijke invloed.
Acute klachten zijn zelfs heel belangrijke gebeurtenissen om je lichaam en geest voor de lange duur gezond te houden!